הרצאות

private headline

head-classesיוניקו קפה הוקם במטרה להפיץ ולהעלות את המודעות לקפה האיכות (Specialty Coffee) בארץ. אנו לוקחים על עצמנו את האתגר ללמד ולהסביר על קפה טוב כי קפה טוב זה תרבות, טעמים, ניחוח והנאה. אם הנך אוהב/ת את תחום הקפה ומתעניין/ת בו, נשמח לפגוש אותך באחת מההרצאות הקרובות שאסף מעביר באזורים שונים בארץ.
לקבלת עידכונים על הרצאות קרובות הנך מוזמן/ת להצטרף למועדון הלקוחות שלנו.
ישנה אפשרות להזמינו להרצאה פרטית (מינימום 10 משתתפים) או להרצאות עבור חברות, ועדים ועסקים.
ההרצאה כוללת מצגת, הסברים, טעימות, חוברת מסכמת ושי קטן. ניתן לתאם הרצאות גם בבית הקלייה ובכך לראות את כל תהליך הקלייה מתבצע בזמן אמת. אנא צרו קשר במידה ויש שאלות נוספות.
04-8451002

רשימת ההרצאות:

עולם הקפה- סדנת הכרות לאוהבי הקפה בבית:
במפגש זה נכיר מעט את עולמו של הקפה ואת האפשרויות השונות להכנת קפה מצוין בכל מקום.
* הסטוריה קצרה, גילויו, גידולו והתפשטותו בעולם.
* הזנים העיקריים: ערביקה ורובוסטה- ההבדלים ביניהם וחשיבותם בתערובת.
* נבין מה משפיע על טעמו של הקפה.
* נסביר מהן השיטות השונות להכנת קפה בבית מאמצעים דלים יחסית כמו מקינטה ועד מכונות פילטר וקפסולות. איזה קפה מפיק כל כלי ומהן התערובות המומלצות בכל שיטה.
* מהו אספרסו? האספרסו כבסיס וכמשקה. נסביר את שמות המשקאות השונים וכיצד מכינים אותם.
* קפה ובריאות- מה הקשר?
* משמעות הבריסטה בבית הקפה
* מהם ההבדלים בין קפה בוטיק איכותי לקפה מסחרי
המפגש כולל טעימות קפה (חד-זני ותערובת), מצגת, חוברת מסכמת ושי קטן לכל משתתף.
משך המפגש: 3 שעות. מחיר: 299 ש"ח למשתתף.

 מהמטע ועד הכוס- גידול, עיבוד ושיווק קפה
במפגש זה נלמד על הדרך הארוכה שהקפה שלנו עושה מנביטתו ועד הגעתו לכוס.
* מפת הקפה בעולם- היכן ואיך גדל הקפה; מהם התנאים שהוא צריך, מיהן המדינות המתאימות לגידולו
* פרי הקפה- כיצד הוא בנוי מבחינה ביולוגית.
* שיטות העיבוד (יבשה, חצי רטובה).
* חוות מול קואופרטיבים- מהם התהליכים שהקפה עובר בכל אחד מהמקומות.
* מיון ואבטחת איכות.
*  מהו קפה נטול קפאין? איך מכינים אותו?
* קפה עולמי- ייצוא ושיווק, צריכת קפה עולמית.
המפגש כולל טעימות קפה, מצגת, חוברת מסכמת ושי קטן לכל משתתף.
משך המפגש: 3 שעות. מחיר: 299 ש"ח למשתתף.

סדנת קלייה- I Roast
סדנת קלייה המיועדת ל"פריקים" של קפה.
* הכרות עם הזנים השונים. השוואה בין הפולים הירוקים (גודל, צורה, משקל)
* הכרות קצרה עם סוגי קולים שונים.
* לימוד יסודות הקלייה: הכנת הקולה, טמפ' קלייה וכו'
* סוגי הקלייה (בהיר, מדיום, מלא, עירוני, וכו')
* קלייה מעשית בבית הקלייה.
* איחסון פולי קפה קלויים
המפגש כולל טעימות קפה, מצגת, חוברת מסכמת ושי קטן לכל משתתף.
משך המפגש: 3 שעות. מחיר: 299 ש"ח למשתתף.

סדנת טעימות- Cupping
סדנה לאנשים שרוצים ללמוד איך טועמים קפה בצורה מקצועית.
* הכרות קצרה עם הזנים השונים וההבדלים ביניהם.
* מבחני טעימות בעולם לפולים מובחרים המיועדים לייצוא.
* מילון מושגים לטועם המקצועי (חומציות, ארומה, גוף וכו')
* טעימות מעשיות של סוגי קפה שונים. לימוד ההבדלים ביניהם. מה כל זן מביא לתערובת.
המפגש כולל (הרבה!) טעימות קפה, מצגת, חוברת מסכמת ושי קטן לכל משתתף.
משך המפגש: 3 שעות. מחיר: 299 ש"ח למשתתף.