הכנת קפה בבית

store headline

ישנן מספר דרכים להכין קפה איכותי וטרי בבית. בעזרת הסרטונים / טיפים הבאים תוכלו גם אתם להכין קפה טוב בבית, ללא מאמץ, ללא הוצאה כספית גדולה וללא פשרות באיכות הקפה.

הכנת קפה בעזרת פרנץ' פרס (French Press):
1- בחרו תערובת רצויה ובקשו מאיתנו טחינה לפרנץ'-פרס.
2- לפני ההכנה, חממו מעט את הכלי והמכסה בעזרת מים רותחים. שפכו את המים.
3- עבור כלי של 350 מ"ל שפכו 20 ג' קפה (בערך שתי כפות גדושות)
4- מלאו ב- 60 מ"ל מים והמתינו כ- 20 שניות. ערבבו מעט.
5- הוסיפו את שארית המים (240 מ"ל) וערבבו.
6- סיגרו את המכסה (בלי ללחוץ!) כדי שהקפה לא יתקרר והמתינו כ- 4 דקות.
7- לחצו על המכסה כדי להוריד את הקפה מטה ושתו להנאתכם.

הכנת קפה בעזרת קנקן פילטר:
1- בחרו תערובת רצויה ובקשו מאיתנו לטחון אותה לפילטר.
2- תמיד תשתמשו בקפה טרי. פולים יש לאחסן במקום קריר וחשוך (לא מקרר!). בכלי אטום (עדיף כלי ייעודי לשמירת פולים) קפה טחון יש לשמור סגור ככל האפשר בכלי אטום.
3- הרטיבו את נייר הפילטר במים רותחים. מיזגו את המים בצורה מעגלית.
4- הכניסו את הקפה הטחון לנייר ומיזגו עליו בערך רבע מכמות המים הסופית. אפשרו לקפה לעמוד כ- 20 שניות. זמן זה נקרא Blooming והוא מאפשר לקפה להיפתח.
5- המשיכו למזוג את שארית המים בצורה מעגלית. שתו להנאתכם.

הכנת קפה בעזרת מקינטה / בריקה:
1- בחרו תערובת רצויה ובקשו מאיתנו טחינה למקינטה.
2- מלאו מים עד מתחת לשסתום הבטחון בתא התחתון (בבריקה ישנו סימון בתא העליון. למלא מים עד הסימון ולשפוך לתא התחתון).
3- מלאו את הרשת בקפה עד לשפתה. לא לדחוס אותו, רק ליישר ולנקות את השוליים.
4- סגרו היטב את ההברגה.
5- העמידו את המקינטה על הכיריים הקטנים כך שהלהבה תגיע לתחתית המקינטה, לא לצדדיה.
6- המתינו מספר דקות עד שהקפה יוצא לתא העליון. הסירו מהאש ושתו להנאתכם.

head-home2

capsules

head-info